Välj rätt backup-lösning för Microsoft 365

En fråga som ofta dyker upp när du har flyttat dina dokument till Microsoft 365 är hur man säkerhetskopierar dokument och deras metadata, ifall olyckan skulle vara framme.

På den här sidan beskriver vi vad som ingår i standardlicensen för Microsoft 365 och vad du kan göra för att ha fler alternativ den dagen något skulle händer med någon av komponenterna i din dokumenthanteringslösning.

Microsoft 365:s papperskorg

Alla dokument som nås via MetaShare lagras i SharePoint Online. Om något dokument eller tidigare versioner av ett dokument raderas kan det enkelt göras återställs från återvinningen , upp till 93 dagar efter att de togs bort. Återställda dokument återställs med intakt versionhistorik och metadatamärkning. Borttagna arbetsytor kan också vara återställd upp till 93 dagars radering.

Det finns dock vissa komponenter i SharePoint som inte skickas till papperskorgen när de tas bort. Några exempel är:

Om någon av misstag raderar någon av dessa kan det vara en tråkig och dyr åtgärd att återställa din miljö. Därför kanske du vill överväga att titta på ett tredjepartsprogram för säkerhetskopiering och återställning.

Microsoft 365 Syntex Backup (Preview)

För förbättrad disaster recovery och skydd mot ransomware erbjuder Microsoft Syntex Backup, som för närvarande är i preview. Detta innebär att den fortfarande är under utveckling och saknar vissa viktiga funktioner. Till exempel kommer endast utvalda webbplatser att säkerhetskopieras, nya webbplatser måste läggas till i säkerhetskopieringsschemat manuellt. Till skillnad från de flesta alternativ prissätts den per lagringsutrymme istället för per användare (som de flesta alternativ).

Saker som du kanske vill överväga

Förutom proceduren för säkerhetskopiering och återställning av dokument och arbetsytor kan du också tänka på:

 • Annan Microsoft 365- och Azure-funktionalitet
  • Kanske behöver du säkerhetskopiera andra saker i din Microsoft 365 än dina filer, kanske till och med Azure VM.
 • Omdirigerad eller offlineåterställning
  • Du bör överväga om du har behov av att kunna återställa dina data till en annan plats eller till och med en annan online-plats eller till ditt lokala datacenter.
 • Var ska du säkerhetskopiera
  • Har du specifika krav på var backupfilerna lagras, kanske du till och med vill lagra den lokalt eller i en annan molntjänst för att få den överflödig.

Tredjeparts backup-applikationer

Nedan följer några av de vanligaste säkerhetskopieringsapplikationerna. Var medveten om att djävulen är i detalj när det gäller återhämtning, så vi föreslår att du verifierar alla dina användningsfall innan du väljer en applikation. Bara för att specifikationen säger att den stöds kanske det inte är tillräckligt med hur den stöds, till exempel även om dokumentationen säger att den stöder återställning av borttagna webbplatskolumner / metadata kanske de inte stöder det om du inte återställer hela webbplatsen. I vissa applikationer kan inte alla kolumntyper återställas.

 • AvePoint Cloud Backup för Microsoft 365
  • AvePoint har den överlägset mest kompletta uppsättningen funktioner för säkerhetskopiering och återställning.
  • Du kan säkerhetskopiera dina data till en inbyggd lagring eller Amazon S3, Dropbox, FTP, Microsoft Azure Blob Storage och SFTP.
  • Har dokumenterat stöd för hur man säkerhetskopierar och återställer SharePoint’s taxonomidatabas (SharePoint’s termlager).
 • Veeam Backup for Microsoft 365
  • Har en gratis communityversion för upp till 5 användare.
  • Du kan säkerhetskopiera dina data till den plats du väljer, lokalt, i ett offentligt hyper-scale moln (t.ex. Microsoft Azure eller Amazon Web Services) eller hos en lokal tjänsteleverantör.
  • Det finns ingen tillgänglig dokumentation om att applikationen stöder säkerhetskopiering av SharePoint’s taxonomidatabas (SharePoint’s termlager).
 • SkyKick Cloud Backup for Microsoft 365
  • Lagrar endast data till Azure-datacentret som standard.
  • Det finns ingen tillgänglig dokumentation om att applikationen stöder säkerhetskopiering av SharePoint’s taxonomidatabas (SharePoint’s termlager).
 • Veritas SaaS backup for Microsoft 365
 • Carbonite Backup for Microsoft 365
 • Barracuda Cloud-to-Cloud Backup

Funktionsmatris

Alla dessa stöder säkerhetskopiering av OneDrive, SharePoint-listor och bibliotek samt Exchange-brevlådor. De skiljer sig dock åt när det gäller om de stöder avancerade funktioner som hanterade metadata, Microsoft Teams, Planner eller säkerhetskopiering till anpassad plats.

I matrisen nedan har vi försökt sammanfatta kapaciteten hos några av dessa olika backup-program:

TeamsHanterade metadataPlannerAnpassade lagringsplatser
Microsoft 365 Syntex Backup*2NejNejNejNej
AvePoint Cloud BackupJaJaJaJa
Veeam BackupBegränsad*1JaNejJa
Skykick Cloud BackupJaNejJaNej
Veritas SaaS BackupJaNejJa?
Carbonite BackupBegränsad*1JaJaNej
Baracuda Cloud-to-Cloud BackupNejNejNejNej
*1 Teamchattar återställs inte som chattar, utan snarare som en HTML-fil i teamet
*2 Microsoft 365 Syntex Backup är för närvarande i preview och fler funktioner kommer att läggas till i framtiden

Friskrivningsklausul

Informationen på denna sida är baserad på information från leverantörernas dokumentation. I takt med att produkterna utvecklas kan det finnas funktioner som har ändrats sedan vi sammanställde denna information.

Om oss och MetaShare

Ways är ledande experter inom Microsoft 365, SharePoint och dokumenthantering. Vår banbrytande lösning, MetaShare, förenklar dokumenthanteringen i Microsoft 365 och SharePoint. Vi anser att organisationer alltid bör överväga sina behov av säkerhetskopiering och återställning.

Ett annat av våra många erbjudanden är AvePoint Cloud Backup och professionella tjänster, eftersom vi anser att de är den enda leverantören som kan uppfylla alla våra kunders behov.