Marta Szaniawska förfinar användarupplevelsen av MetaShare

Intresset för programmering föddes redan i tioårsåldern, och trots att Marta Szaniawska tyckte om alla ämnen i skolan var datavetenskap det roligaste. Vid flytten till Sverige föll valet av arbetsgivare på Ways där Marta jobbar med att förfina processer i utvecklingen av den innovativa dokumenthanteringslösningen MetaShare.

Marta Szaniawska fick en flygande karriärstart. Parallellt med studierna till systemutvecklare vid tekniska universitetet i Warszawa började hon på innovationsbolaget Suntech som utvecklare av nätverkshanteringssystem för telekombolag. När maken fick jobb i Sverige valde Marta att fortsätta på inslagen bana hos dokumenthanteringsexperterna Ways, ett jobb där hon elva år senare trivs lika bra som i början.

– Min bild är att allt fler får upp ögonen för smart dokumenthantering. Behovet av att ha ordning bland dokumenten har fullkomligt exploderat under pandemin. Många använder Microsoft plattformen som samarbetsyta och ser hur mycket enklare det blir att hantera dokument i Microsoft 365 med vår lösning MetaShare.

Fokus för Marta just nu är att förfina användarupplevelsen av MetaShare för slutanvändare.

– Beställaren av MetaShare är ofta någon från IT-avdelningen med kunskap om vilka strukturer som behöver skapas för att optimera dokumenthanteringen i just deras organisation. När alla märker upp dokumenten på samma sätt hittar MetaShare rätt med ett knapptryck. Att det är superenkelt för slutanvändaren är en förutsättning vid införandet av ett nytt arbetssätt, säger Marta Szaniawska.