Norska Vestdavit går över till smart dokument­hantering

Nu står det klart att snabbväxande Vestdavit väljer Ways lösning MetaShare för smartare hantering av bolagets dokument. Uppdraget innebär flytt av dokument från filserver till metadatastruktur för snabb sökning och ett nytt, smidigt arbetssätt globalt. 

Norska Vestdavit tillverkar och distribuerar Davit-kranar för isättning och upptagning av båtar från stora skepp till marina aktörer världen över. Det snabbväxande bolaget tampades med klassiska utmaningar som oordning bland dokument, mängder av dubbletter och utmaningar med delning, sök- och spårbarhet av företagets dokument.

Sökandet efter ett smart dokumenthanteringssystem ledde fram till Ways lösning MetaShare som installeras på toppen av SharePoint och möjliggör hantering av dokument i Office 365 på ett helt nytt sätt.

– Vi imponerades av MetaShares smarta och användarvänliga gränssnitt och insåg att vi skulle få ett betydligt smidigare arbetssätt om vi övergav befintlig mappstruktur till förmån för en metadatastruktur. Vi ser att MetaShare kommer underlätta vår dokumenthantering avsevärt, i Norge och med våra dotterbolag i USA, Nederländerna och Polen, säger Rolf Andreas Wigand, vd för Vestdavit.

Taggning och migrering av Vestdavits dokument gick smidigt utifrån bolagets önskemål om struktur, filter och metadatafält.

– Vestdavit gjorde själva kravställningsarbetet på egen hand. Efter kvalitetsgranskning och coachning av våra experter gick flytten till en metadatadatadriven dokumenthanteringslösning på mindre än en månad, säger Carl Mårn, grundare Ways, innovationsbolaget bakom MetaShare.