Över en tredjedel av svenskarna kämpar med att hitta rätt dokument

Den största utmaningarna svenskarna har kopplat till IT-strul är att logga in i olika system (51 procent) och att hitta rätt dokument (32 procent). Det visar en ny undersökning från Novus, utförd på uppdrag av IT-företaget Avoki*. Enligt undersökningen  spenderar vi 75 minuter per vecka på IT-relaterade problem på jobbet, vilket motsvarar nästan 2 arbetsveckor varje år som går förlorad till ineffektivitet.

– Det är verkligen förvånande att företagsledare tolererar en sådan betydande nedgång i produktiviteten, särskilt med tanke på alla tillgängliga resurser som finns för att lösa teknikproblem.

* Novus 2024

MetaShare gör det enkelt att hitta, arbeta med och återanvända dokument. Dokument i MetaShare organiseras med metadata. Därmed behöver användaren inte känna till hela den långa sökvägen i en komplicerad mappstruktur.

– En av nyckelfunktionerna i MetaShare är dess kraftfulla och flexibla sökfunktion, som gör det möjligt för användare att snabbt hitta relevanta dokument som kan vara utspridda i Microsoft 365, tvärs olika SharePoint sajter, olika teams i Microsoft Teams och i OneDrive (användarnas egna OneDrive samt dokument som delats från kollegors OneDrives).