Ways får uppdraget att utforma Röda Korsets Högskolas digitala mötesplats

Röda Korsets Högskola har bedrivit sjuksköterskeutbildningar sedan 1867. Med en bred verksamhet fanns behov av en digital mötesplats för internkommunikation och en smidig hantering av verksamhetens dokument. Det blev dokumenthanteringsexperterna Ways som fick uppdraget.

Som ett led i digitaliseringsarbetet beslutade Röda Korsets Högskola att satsa på ett lättanvänt intranät för att öka kunskaps- och engagemangsnivån hos lärare, elever och stödfunktioner.

– Vi har länge saknat en digital samlingsplats för kommunikation med våra medarbetare.
En gemensam plats där man hittar relevant och intressant information om verksamheten. Alltifrån nyheter om vad som är på gång, till styrdokument och kontaktuppgifter till kollegor. Tillgänglighet och inspiration är viktiga ledord för oss, säger Helene Komlos Grill, kommunikationsansvarig vid Röda Korsets Högskola.

Utöver digital mötesplats behövde Röda Korsets Högskola också ett smart dokumenthanteringssystem som enkelt kan integreras med medarbetarportalen, SharePoint och högskolans övriga Office 365-miljö utifrån korrekt behörighet.

– Många har gjort resan från server till molnet och då blir nästa naturliga steg att man vill få ordning på dokumenten och ett smidigt arbetssätt. Vi är glada över möjligheten att få hjälpa Röda Korsets Högskola med att skapa struktur och taggning av metadata. Vår lösning MetaShare gör det enkelt att hitta och garanterar att dokument hanteras på ett säkert och korrekt sätt, säger Carl Mårn, grundare av Ways.